Bulviniai sklindžiai su rūkytais lašinukais ir grietine

Apie 15 – virtų bulvių, su lupenomis,1 – šaukšto sausų mielių,170 g – kvietinių miltų, 300 ml – šilto vandens, druskos, pagal skonį, kiaulinių taukų kepimui, grietinės, riekelių rūkytų lašinių.
Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų ( kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne iškildinti, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų virtų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.
Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintus, taukus, apskrudinti iš vienos pusės, ant sklindžių dėti lašinių riekelę, įspausti ir tada apvertus apskrydinti iš kitos pusės. Patiekti su grietine. Ruošdavo talkininkams, po sunkių darbų.
Pateikėjas Leonas Dailidė, gim. 1928 m. Lekėčių k. Šakių r.