Garinės bandelės- kropeliai

1 kg. miltų, 0,5 l. vandens, 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštelis druskos, 30 g. mielių.
Pašildome vandenį ir suberiame į jį pusę miltų, išmaišome, supilame mieles, cukrų, druską, permaišome dar kartą ir paliekame pakilti. Kai tešla pakyla, pridėję miltų, minkome vidutinio kietumo tešlą. Bandutes darome kaštono dydžio – paimam tešlos ir spaudžiame kumštyje. Medinę lentutę pabarstę miltais, ant jos sudedame bandeles, o kai dar kartą pakyla – dedame į puodą ant šiaudinio padėklo, uždengiame dangtį ir garuose verdame 10-15 minučių.
Puodo paruošimas: į puodo dugną įdedame metalinį, ar medinį kryžioką, ant kurio dedame šiaudinį padėkliuką. Vandens pripilame tiek, kad virdamas nesiektų padėkliuko.
Gavėnios meto valgis.
Pateikė Aldona Eidukytė Kaminskienė, Paluobiai.