Sausgarė

Rauginti kopūstai, bulvės, morkos, svogūnas, kiaulienos šoninė.
Šį patiekalą šausime į pečių, arba jau nors į orkaitę, nes ,,Sausgarė“ turi ne virti, o būtinai troškintis. Į didesnės talpos puodą dedame sluoksniuodami: kopūstų eilutė, šoninukė supjaustyta gabaliukais, bulvių eilutė, apibarstoma sutarkuotomis morkytėmis ir smulkiai supjaustytais svogūniukais ir vėl kopūstai ir t.t. Taip pridedamas talpiai visas puodas, užpilama sultinio kad tik apsemtų, uždengiamas puodas ir – į pečių. Pečius, žinoma labai gerai iškūrentas ir mūsų ,,Sausgarė ten gaminasi apie 2 val. Šis patiekalas bus valgomas ne kaip sriuba, o kaip labai gardus tirštas troškinys.
Sausgarė – tai ne šventinis patiekalas. Paprasčiausiai savaitgaliui, kai susirenka visa šeimyna ir nesinori stovėti prie keptuvė ir gaišti laiko, tai labai patogu į pečių pašauti va štai tokį troškinį.
Pateikėja Birutė Bosienė Kaimelio k. Kidulių sen. pagal savo močiutės Agotos Skatikienės receptą.
Šilkinė košė
Sudėtis-bulvės, vanduo, druska,lašinukai ,svogūnai,grietinė.
Nuskustas bulves smulkiai sutarkuoti. Į verdantį, druskuotą vandenį maišant supilti tarkius. Košę maišant virti 10 min. Ant košės užpilti padažą-kepti lašinukai su svogūnais. Galima valgyti ir su grietine.
Pateikėja Irena Karalienė Laurinaitytė, Kriūkų k.