Šventiniai blynai

100 g – kvietinių miltų, žiupsnelio druskos, 200 ml – pieno, 3 – kiaušinių, 1 – šaukšto sviesto, 1 – šaukšto cukraus, 5 – obuolių , kiaulinių taukų kepimui, mėlynių uogienės.
Dubenyje reikia išmaišyti persijotus kvietinius miltus su žiupsneliu druskos, lengvai suplaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno, po to supilti likusį pieną, cukrų, įdėti ištirpdyto sviesto ir energingai suplakti . 15-20 min. uždengtą blynų tešlą palikti šiltoje vietoje “sunokti”. Po to į tešlą sutarkuoti nuluptus obuolius ir kepti mažus blynelius įkaitintoje keptuvėje. Patiekti su mėlynių uogiene. Ruošdavo vaikams, sekmadieniais.
Pateikėja Ona Urmuliavičiūtė- Liutvinienė, gim. 1925 m. Lekėčių k.