Tarkė

3 – 4 kg. bulvių, 1 l. – vandens, 0,5 l. – šviežio pieno, druskos pagal skonį, padažui: rūkytų lašinukų, 1 svogūno, grietinės.
Vandenį užvirinti didesniam puode, bulves nuskusti, sutarkuoti smulkia trintuve ir gautą masę maišant pilti į verdantį vandenį. Įdėti druskos ir virti apie 20 min. nuolat maišant. Po to pamažu supilti pieną, maišyti ir dar pavirti apie 5 min. Paruošti padažą: susmulkinti rūkytus lašinukus, pakepti juos keptuvėje, pabaigoje suberti smulkintą svogūną ir dar truputį paskrudinti, galiausiai įdėti porą šaukštų grietinės. Išvirtą tarkę krėsti į molinius indus ir užpilti padažu, patiekti nemaišytą. Ruošiam būdavo kai šeima norėdavo tarkuotų bulvių patiekalo, o bulvių jau turėdavo ne daug. (cepelinų ir kugelio pakaitalas)
Pateikėja Ona Urmuliavičiūtė, Liutvinienė, gim. 1925 m. Lekėčių k.